Geslaagd met vlag en wimpel. Dat is iets om trots op te zijn. De tas gaat aan de vlaggenstok en de vlag en de wimpel worden ook buiten gehangen. Iedereen kan zien dat hier een geslaagde woont. Maar het uithangen van een vlag met een wimpel is een echt Nederlandse traditie. Waar in andere landen gevlagd wordt met de nationale vlag, hangen wij Nederlanders er graag nog iets bij. Om de dag extra feestelijk te maken. Een wimpel dus. Deze wimpels kun je gewoon online bestellen, samen met je vlag. In de beschrijving staat precies welke wimpels voor welke vlaggen geschikt zijn. Zo heb je nooit een vlag op een modderschuit!

Wanneer hang je de vlag met wimpel uit?

In Nederland wordt niet zo moeilijk gedaan over het vlaggen, al dan niet met wimpels. Je mag, als je wilt, iedere dag vlaggen en als je iedere week andere wimpels wilt gebruiken is dat ook helemaal prima. Dat geldt niet voor Rijksgebouwen, de beheerders daarvan moeten wel wat beter opletten dan het gewone gepeupel. De Nederlandse vlag met wimpel wordt buiten gehangen op Koningsdag (de verjaardag van Koning Willem-Alexander) en op de verjaardagen van Koningin Máxima, Prinses Beatrix en de Prinses van Oranje (Prinses Amalia).
Wimpel

Een eigen tintje met een wimpel van jouw provincie

Wanneer je trots bent op de provincie waarin je woont, dan wil je dat bij sommige gelegenheden misschien extra tonen. Je kunt dan een wimpel met het wapen van jouw provincie aanschaffen en deze laten wapperen boven de Nederlandse vlag. Dat geeft een mooi beeld, zeker als de hele straat ervoor kiest om het op dezelfde manier aan te pakken. Dit geeft een bijzondere sfeer, en het is weer eens wat anders dan altijd die oranje wimpels. Natuurlijk kun je de Nederlandse vlag “opleuken” met zoveel verschillende soorten wimpels als je wilt. De keuze is immers reuze.

Wanneer gebruik je zeker geen wimpel?

In sommige gevallen is het gebruik van een wimpel echt not done. Je zult er geen boete voor krijgen, maar wel scheve ogen. Zo gebruik je nooit wimpels wanneer een vlag half stok hangt. Wimpels zijn er echt voor feestelijke gelegenheden en een uitvaart of een (nationale) herdenking hoort daar natuurlijk niet bij. Wanneer je twijfelt over het gebruik van wimpels kun je even in de straat kijken naar wat de buren doen of je gaat even online zoeken. Zo weet je zeker dat je goed zit.

Dit vind je ook leuk

+ There are no comments

Add yours