Welke trucjes gebruiken inbrekers om binnen te komen?

Welke trucjes gebruiken inbrekers om binnen te komen?

Hoewel Nederland een relatief veilig land is, wordt er toch nog regelmatig ingebroken in het land. Inbrekers gebruiken een aantal trucjes uit het ‘handboek van inbrekers’ om je huis stiekem binnen te treden. Ze kunnen inbrekers als je er naast staat of als je in bed ligt. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de nieuwste trucjes van inbrekers zodat je deze bij jou kunt voorkomen.

De onbetrouwbare slotenmaker

Je hebt paniek omdat je de voordeur achter je hebt dichtgetrokken maar ineens merkt dat je huissleutels nog binnen liggen. Het eerste wat je doet is een slotenmaker opbellen. Tussen alle slotenmakers moet je wel een betrouwbare slotenmaker zoeken. Veel inbrekers maken misbruik van de situatie en doen zich voor als slotenmaker. Ze zullen je slot vervangen en zelf ook een sleutel van het slot houden. Zo kunnen zij zonder geweld je huis betreden als je niet thuis bent.

De vlotte babbel

Sommige inbrekers gebruiken een vlotte babbel om het huis te kunnen betreden. Ze zullen aan je deur staan en bijvoorbeeld vragen of ze even naar de wc mogen. Ze kunnen zich ook voordoen als bijvoorbeeld de politie of als een elektricien. Op deze manier kunnen ze makkelijk je huis binnen treden. Laat dus nooit zomaar iemand binnen en sluit altijd de deur als je binnen iets moet halen.

De diefstal op afspraak 

Een andere methode om iemand zijn huis binnen te treden of iets van iemand te stelen is de ‘diefstal op afspraak’ methode. Bij diefstal op afspraak plaatst je een verkoopadvertentie op het internet en plant een afspraak met een mogelijke koper. Deze afspraak vindt bij jou thuis plaats. Je loopt dan het risico dat een inbreker je huis zal binnentreden en het product van je zal meenemen zonder te betalen. De politie adviseert daarom om af te spreken op een openbare plek om de deal te sluiten.

De huischeck

 Inbrekers gebruiken een aantal trucjes om te checken of de bewoners van een huis thuis zijn geweest of niet. Een trucje is dat ze plakband op de deurbel plakken. De plakband zorgt ervoor dat de deurbel blijft rinkelen. Bewoners vinden dit meestal irritant en zullen de plakband er zo snel mogelijk afhalen. Als de plakband er uren later nog op zit betekent dat dus dat de bewoners niet thuis zijn. Een andere methode om te checken of de bewoners thuis zijn is door een tandenstoker tussen de deur te stoppen. Als deze tandenstoker er dagen later nog zit betekent dit dat de deur niet open is geweest. De bewoners zijn dus niet thuis.

Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de trucjes die inbrekers gebruiken om je huis te betreden.