Welke stijl past bij jouw lichaamsvorm?

Welke stijl past bij jouw lichaamsvorm?

We hebben allemaal een ander lichaam. Ik ben er helemaal voor om te dragen waar jij je lekker in voelt, wat dat dan ook is. En er zijn bepaalde stijlen die beter bij bepaalde lichaamsvormen aansluiten. In deze blog vertel ik je welke stijl het beste bij welke vorm past. En niet alleen de vorm, ook de grootte van jou lichaam zorgt ervoor dat sommige kleding charmanter staat dan andere. Er zijn bijvoorbeeld een hoop winkels die grote maten mode verkopen, deze mode is speciaal gemaakt om het beste van jouw vormen te accentueren.

 

Zandloper

Een zandloper figuur is over het algemeen het meest populaire figuur. Het gaat dan om een schouders die even wijd zijn als uw heupen en een smalle taille. Als u deze lichaamsvorm hebt, raad ik aan om uw bovenlichaam en die prachtige taille te accentueren. Dit kan bijvoorbeeld met strakke tops. Eigenlijk kunt u zo’n beetje alles hebben. Kies echter wel voor óf een strakke top, óf een strakke broek. Zo legt u het accent op een deel van uw lichaam en wordt de outfit niet te schreeuwerig.

 

Appel

Het appelfiguur kenmerkt zich door een ronde buik en weinig taille. Dit figuur type is niet zo erg geliefd maar dat is onzin. Ook dit type kun je prachtig kleden. Vrouwen met een appelfiguur kunnen de nadruk leggen op hun hals en schouders. Door deze niet te bedekken en met bijvoorbeeld een mooie halslijn bloot te laten, complimenteert dit uw figuur juist. Veel vrouwen met dit figuur kunnen dit soort flaterende kleding halen bij winkels die grote maten mode verkopen.

 

Peer

Als uw de troste bezitster bent van een peervormig figuur dan heeft is uw bovenlichaam smaller dan uw onderlichaam. Een vorm die in deze tijd van ‘Kardashians’ zeer gewild is. Het is echter wel aan te raden om uw onderkleding niet te druk te maken omdat uw onderlichaam dan nog breder en uit verhouding lijkt. Als top kunt u echter alles hebben.

 

Driehoek naar beneden

Het driehoek naar beneden figuur kenmerkt zich doordat de schouders breder zijn dan de taille en heupen. Waar de peer beter geen drukke onderkleding kan dragen, kunt u dat juist wel. U heeft, om dat zo even kort door de bocht te noemen, het tegenovergestelde figuur van de peer.

 

Plank

De verhoudingen van vrouwen met een plankfiguur zijn overal ongeveer hetzelfde. De breedte van de heupen, schouders en taille is ongeveer gelijk. Met behulp van bepaalde kleding kunt u extra rondingen creëren. Bijvoorbeeld door tops te dragen met schoudervullingen of door een accent te leggen op uw heupen met een leuke riem.