Tips voor een tof buurtfeest

Tips voor een tof buurtfeest

Het zonnetje begint weer te schijnen en jij en je buren hebben zin in een feestje. Een buurtfeest werkt verbindend. Liever een goede buur dan een verre vriend! Maar hoe organiseer je zo’n buurtfeest? Lees snel verder voor tips en tricks, inspiratie voor leuke activiteiten en spelletjes en aandachtspunten voor het organiseren van een geslaagd buurtfeest.

Samenwerken met de buren

Kom samen met een paar buren om de plannen te bespreken. Willen jullie bijvoorbeeld catering op het buurtfeest of maakt iedereen zelf wat lekkere hapjes en gerechten? Wie is er verantwoordelijk voor de muziek? En wie gaat de polsbandjes bestellen met gepersonaliseerde bedrukking voor een professionele uitstraling van jullie feest? Gooi ook alvast ruim van tevoren een balletje op in de buurt voor de datum zodat je buren hier rekening mee kunnen houden in hun planning.

Vergunning nodig voor buurtfeest of niet?

In sommige gevallen is het nodig om een vergunning aan te vragen voor je buurtfeest. Het valt aan te raden om even contact op te nemen met de gemeente en jullie plannen voor te leggen. Afhankelijk van de grootte van het feest kan het nodig zijn om een vergunning aan te vragen. Heb je een geluidsinstallatie nodig, een partytent of zelfs een heel opblaasbaar café? Willen jullie werken met consumptiemunten of brengt iedereen zelf wat te drinken mee? En wat dacht je van een dixie? Door van tevoren een lijst te maken met betrekking tot alle praktische zaken kom je met de buurt tot een realistisch budget. Je kunt eventueel altijd nog later schrappen als blijkt dat bepaalde zaken niet binnen het budget passen. Vergeet niet om ook de schoonmaakwerkzaamheden eerlijk te verdelen na afloop. Door een paar afvalbakken neer te zetten houden jullie de straat netjes.

Leuke activiteiten op een buurtfeest

Het is natuurlijk gezellig om lekker te kletsen op het buurtfeest, maar door een paar activiteiten te organiseren breng je echt leven in de brouwerij. Organiseer bijvoorbeeld een Pubquiz met weetjes over de buurt zelf, huur een springkussen voor de kids of zorg voor oud Hollandse spelletjes zoals sjoelen, ezeltje prik, koekhappen en spijkerpoepen.

Kinderen op het buurtfeest

Een buurtfeest is voor jong en oud. Zorg dus ook voor genoeg leuke spelletjes voor de kinderen en bedenk wie er een oogje in het zeil houdt. Creëer bijvoorbeeld een apart hoekje met entertainment voor de kleintjes en zorg ervoor dat er ook voor de kleinste gasten lekkere hapjes en drankjes zijn. Iedereen moet zich welkom voelen, want je wilt natuurlijk ook dat buurtbewoners met kinderen zin hebben om langs te komen. Harde muziek kun je ook wat later op de dag aanzetten voor een mooie afsluiting van een gezellig feest.