Een elektrische fiets kopen? Hier een aantal tips!

Een elektrische fiets kopen doe je natuurlijk niet zomaar. Je moet daarbij niet alleen een keuze maken uit een geschikt model, maar ook de aandrijving en het versnellingssysteem spelen een grote rol. Maar wat betekenen deze termen nu eigenlijk? En welke invloeden heeft dat op de fiets? Om je een duidelijk uitleg te kunnen geven over de termen die worden gebruikt bij de aankoop van een e-bike, hebben we hieronder een aantal belangrijke specificaties en hun betekenis uiteengelegd.

Zo kun je niet alleen een goed keuze maken als je zelf een elektrische fiets wilt gaan kopen, maar weet je ook precies wat deze termen betekenen. Op deze manier kies je altijd een e-bike die goed bij je past, en dat komt het fietsplezier ten goede. Termen waarmee je bij de aankoop van een elektrische fiets te maken kunt krijgen zijn bijvoorbeeld schakel hulp, ondersteuningsstand of rotatiesensor. Niet echt alledaagse termen dus. Om goed geïnformeerd een elektrische fiets te kunnen kopen lees je daarom hieronder wat deze kenmerken precies betekenen, en welke invloed ze kunnen hebben op een e-bike.

Wat is een e-bike display?

Dit is eigenlijk het kleine computertje wat zich voorop het stuur van de e-bike bevindt. Hierop kun je aflezen welke ondersteuning je gebruikt en wat het niveau van de accu is. Daarnaast geeft een e-bike display ook het huidige fietstempo én de afstand die je al hebt afgelegd aan. Tegenwoordig zijn de displays op een elektrische fiets veelal digitaal.

Loophulp bij elektrische fietsen

Als je een elektrische fiets wilt kopen ben je niet alleen verzekerd van een goede trapondersteuning, maar sommige modellen zijn ook uitgevoerd met een zogenaamde loophulp. Dit zorgt ervoor dat de fiets automatisch wordt aangedreven als je bijvoorbeeld met de fiets aan de hand een heuvel op loopt. Als de loophulp van een elektrische fiets is ingeschakeld, ligt het tempo op ongeveer 4 kilometer per uur.

Een elektrische fiets met schakelhulp kopen

Net als bij fietsen zonder ondersteuning is schakelen noodzakelijk. Om dit kwetsbare maar krachtige systeem op de juiste manier te kunnen gebruiken, kan een schakel hulp een grote meerwaarde zijn voor een elektrische fiets. Deze zorgt er namelijk voor dat de motor tijdens het schakelen even wordt stopgezet. Hiermee wordt schade aan de naaf-versnelling voorkomen.

Dit vind je ook leuk

+ There are no comments

Add yours