Hoe leuk de meubels en de potten met planten die je in de tuin zet ook zijn, zonder mooie sierbestrating zijn ze toch een beetje misplaatst. Sierbestrating kan er voor zorgen dat je tuin compleet wordt. Door sierbestrating toe te passen, kun je de tuin een compleet andere sfeer geven. Een sfeer die beter bij je past dan die goedkope, lelijke tegels die er al lagen. Want jij bent niet goedkoop en lelijk, je huis is niet goedkoop en lelijk, waarom zou je tuin dat dan wel zijn? Natuurlijk kost sierbestrating geld, maar je moet het zien als een investering. Niet voor als je ooit je huis gaat verkopen, maar een investering in jezelf. Jij wilt immers genieten in je tuin.

Sierbestrating is er niet alleen voor je terras

Natuurlijk zit je, als je eenmaal zit, het meest op je terras. Maar de rest van je tuin verdient ook aandacht. Door een mooi pad naar de schuur of de garage aan te (laten) leggen, verhoog je het zitplezier. Je hebt dan namelijk iets moois om naar te kijken terwijl je op je terras zit. Sierbestrating kun je door je hele tuin aanleggen. Ook de oprit kun je met mooie tegels mooier maken. Je auto verdient immers ook een mooi plekje.

Sierbestrating kun je ook op een andere manier gebruiken

Je gebruikt sierbestrating natuurlijk in eerste instantie om je terras en je pad mooi en sterk te maken. Maar wist je dat je het ook kunt gebruiken om borders te creëren? Je gebruikt de tegels of stenen dan op een andere, maar net zo goede, manier. Ook de vijver knapt enorm op van een mooie vijverrand. Hier kun je dezelfde tegels voor gebruiken als op je terras, maar er is zoveel meer! Als je even de tijd neemt om op bovenstaande site te kijken, dan zul je zien dat de ideeën vanzelf bij je opborrelen.
Sierbestrating

Sierbestrating zelf leggen of toch laten leggen?

Sierbestrating leggen is echt een vak apart. Behalve dat het heel zwaar werk is (een grote tegel kan zomaar meer dan 40 kilo wegen), is het ook technisch gezien een flinke klus. Je moet ervoor zorgen dat de tuin waterpas is, maar toch afloop heeft zodat het regenwater kan weglopen. De ondergrond moet stabiel zijn en soms moeten tegels op maat worden gemaakt. In veel gevallen is het dus handiger (en verstandiger) om een professional in te huren. Dan zorg jij gewoon voor de aankleding.

Dit vind je ook leuk

+ There are no comments

Add yours