Retro meubelen maken je huis helemaal af

Retro meubelen maken je huis helemaal af

Wanneer je je huis opnieuw gaat inrichten wil je misschien wel eens iets heel anders dan anders. Kijk daarom eens bij de schitterende retro meubelen die nu zo in zijn. Retro meubelen zijn nieuwe meubelen, maar dan in een “oud” jasje. Richt je keuken eens in met leuke diner-stoelen of krukken. Helemaal in de sfeer van een Amerikaans eetcafé uit de jaren ’50. Retro meubelen zijn weer helemaal hip en doordat ze in moderne materialen gemaakt worden, gaan ze lekker lang mee. Je kunt van retro meubelen dus gewoon jarenlang plezier hebben.

Retro meubelen zijn kleurrijk en stijlvol

Wanneer je wel toe bent aan een beetje kleur in je leven, dan is de stap naar retro meubelen gauw gemaakt. Deze meubelen komen in allerlei mooie kleuren. Van brandweer-rood tot zacht roze en groen. Je kunt het zo gek niet bedenken of de kleur van jouw wens is beschikbaar. Het is ook helemaal niet gezegd dat al je eetkamerstoelen dezelfde kleur moeten hebben. Kies bijvoorbeeld 4 stoelen in hetzelfde model, maar dan in 4 verschillende kleuren. Dat staat pas echt vrolijk in je (woon-) keuken. Zo’n zitje nodigt direct uit tot gezelligheid en lekker samen eten.
Retro meubelen

Retro meubelen zijn niet duurder dan “gewone” meubelen

Je zou misschien denken dat retro meubelen door het ontwerp duurder zijn dan gewone (saaie) meubelen. Maar dat heb je mis. Deze meubelen in retro-stijl zijn beschikbaar in veel verschillende prijsklassen. Net als bij gewone meubelen kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Kies je voor alles in één stijl of ga je mixen en matchen? Het is maar net wat jij mooi vindt. Je kunt je hele huis inrichten met retro spullen, maar ook kiezen voor een kamer in retro stijl. Op die retro stijl kun je voortborduren door het gebruik van behang en vloeren. Zo maak je het tot een geheel.

Retro meubelen aangevuld met andere retro spullen

Als je er bijvoorbeeld voor kiest om je keuken in retro-stijl in te richten, dan kun je nog een stapje verder gaan dan alleen retro meubelen. Je kunt ook alle keukenapparatuur in retro-stijl aanschaffen. Dit is apparatuur met de eisen van nu, maar in een jasje van toen. Kies bijvoorbeeld voor een schitterende koelkast in een hippe kleur. Als je dan voor die koelkast gaat, dan “moet” je eigenlijk ook wat met je voorraadpotten, je waterkoker en je koffiezetapparaat. Zo kun je je complete keuken helemaal retro inrichten. In één kleur of juist veelkleurig.