Maak het jezelf eens wat gemakkelijker!

Maak het jezelf eens wat gemakkelijker!

Je kunt het jezelf in veel gevallen makkelijker maken dan je nu doet. Je kunt bijvoorbeeld eens een kan koffie zetten in plaats van iedere keer heen en weer te lopen voor een kopje koffie voor je gasten. Of je kiest een keer voor schoenen zonder veters maar met klittenband. Dat is ook een stuk gemakkelijker. Kies eens voor een jas met een rits in plaats van houtje-touwtje. Of kies een reistas op wielen in plaats van een zware rugtas. Daar ga je heel gelukkig van worden. Want een tas die je niet hoeft te tillen en waar wel veel in kan, dat scheelt je veel ellende.

Wat kun je nog meer gemakkelijker maken voor jezelf?

Ga eens met het openbaar vervoer wanneer je in het centrum van een stad moet zijn. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over het parkeren en het terugvinden van je auto. Zorg eens voor een opvouwbaar boodschappentasje in je handtas (en stop dit terug nadat je het gebruikt hebt). Kook zomaar eens voor een paar dagen tegelijk. Regel een glazenwasser voor de buitenkant van je ramen. En schaf een elektrische grasmaaier aan in plaats van die handmatige grasmaaier. Er zijn zoveel dingen die niet al te veel geld kosten en die je leven een stuk gemakkelijker maken. Maak daar vooral gebruik van.

Want die uitvindingen zijn heus niet voor niks gedaan

Sommige uitvindingen zijn écht briljant. Zoals auto's waarbij de achterklep ook opengaat als je met handen vol spullen aan komt lopen. Een elektrische fiets is ook zo fijn: je kunt er in alle omstandigheden lekker op uit. Het maakt niet uit hoe hard het waait. En wat denk je van een accuboormachine? Daar heb je jaren plezier van, ook op plaatsen waar je met een snoer niet kunt komen. En wat denk je van de elektrische tandenborstel? Een uitvinding waar jij en je tandarts erg gelukkig van worden.

Maak het jezelf dus vooral niet moeilijker dan nodig

Of het nu gaat om het gemakkelijker maken van je eigen werk of het zorgen dat je kinderen hun wanten niet iedere keer kwijtraken, voor allerlei dingen is een oplossing te vinden. Oké, misschien kost die oplossing in eerste instantie wat tijd of inventiviteit, maar uiteindelijk word je er erg gelukkig van. Het fijnst is het natuurlijk als je ineens een oplossing vindt voor iets dat nog geen probleem was. Zoals het tillen van een zware tas. Door daar wieltjes onder te fabriceren maak je het jezelf een stuk minder moeilijk. Hoe sterk je ook bent!