Ga je een kaasplankje samenstellen? Dan moet je absoluut boerenkaas kopen

Ga je een kaasplankje samenstellen? Dan moet je absoluut boerenkaas kopen

Kaasplankjes worden steeds populairder in Nederland. We eten ze niet alleen meer in restaurants, maar maken ze ook zelf voor bij de borrel thuis. Toch zijn er nog veel mensen die het lastig vinden om een goed kaasplankje samen te stellen. Want welke kazen gebruik je voor een lekker kaasplankje? Door de vele mogelijkheden wordt één van de lekkerste soorten kaas nogal eens over het hoofd gezien, want je moet absoluut boerenkaas kopen voor je volgende kaasplankje! In dit artikel lees je drie redenen waarom boerenkaas niet mag ontbreken. En vergeet ook vooral niet om ook andere lekkernijen toe te voegen aan je kaasplankje, zoals druiven, noten en grillworst.

Boerenkaas is volledig Nederlands

Boerenkaas is een Nederlandse kaas die officieel wordt beschermd door de Europese Unie. Dit betekent dat een kaas zich alleen een 'boerenkaas' mag noemen wanneer hij in Nederland, en op de traditionele wijze, is bereid. Door het toevoegen van een boerenkaas aan je kaasplankje kun je dus een internationaal kaasplankje realiseren. Zo kun je bijvoorbeeld ook nog brie en Parmezaanse kaas kopen. Op deze manier creëer je niet alleen een zeer smaakvol kaasplankje, maar ook een kaasplankje waarop je kazen uit verschillende landen met elkaar kunt vergelijken. Dit is niet alleen lekker, maar zorgt ook voor een goed gespreksonderwerp.

Boerenkaas kopen is gemakkelijk

Laten we eerlijk zijn: als je speciale kazen wil is het soms moeilijk om deze te vinden. Wil je bijvoorbeeld Parmezaanse kaas kopen? Dan kun je het beste bij één van de vele online kaaswinkels terecht. Parmezaanse kaas kopen kan vaak alleen als geraspte kaas: en je wil natuurlijk geen geraspte kaas op je kaasplankje. Gelukkig is boerenkaas overal verkrijgbaar! Dit is onder andere te danken aan het feit dat alle boerenkaas uit Nederland afkomstig is. Daarnaast is boerenkaas verkrijgbaar in een heleboel verschillende maten, waardoor je gemakkelijk een stuk kunt uitkiezen dat bij jouw kaasplankje past.

Boerenkaas is goed te combineren met andere smaken

De meeste boerenkazen hebben een zachte smaak, waardoor ze zeer goed te combineren zijn met andere smaken. Denk hierbij overigens niet alleen aan andere kazen, maar ook aan de andere lekkernijen waarmee je jouw kaasplankje vult. Zo is boerenkaas bijvoorbeeld zeer goed te combineren met noten, ananas, vijgen en salami. Ga je boerenkaas kopen? Let dan vooral op de leeftijd van de kaas. Over het algemeen geldt de regel: hoe jonger de kaas, hoe zachter de smaak. En vergeet niet om de kaas zelf van tevoren even te proeven.