Negen maanden wachten op de geboorte van je kindje lang? Welnee! Je hebt in deze periode zoveel te doen en regelen, naast verwachtingsvol uitkijken naar de komst van je kleintje, dat het maar goed is dat je er ruimschoots de tijd voor krijgt. Niet alleen moet je je door rijen vol babynamen werken, op zoek naar de naam die jullie het allermooist vinden, je moet ook nog eens een mooi kaartje zien te vinden waarop je deze naam met de hele wereld wilt gaan delen.

Passend bij jullie smaak, en de kaartjes van eventuele broertje of zusjes

Heb je er nog nooit eerder mee te maken gehad dan wist je dat misschien nog niet, maar de hoeveelheid geboortekaartjes waar je uit kunt kiezen als er een baby onderweg is, is echt enorm. Gelukkig misschien ook maar, want zo is er altijd wel eentje naar je smaak te vinden. 

Laten we dat als uitgangspunt nemen: je eigen smaak. Het is tenslotte belangrijk dat je het kaartje zelf echt mooi vindt, en er blij van wordt om het te versturen. Dat is, als je het zo bekijkt, eigenlijk het enige waar je écht op hoeft te letten.

Heb je al een kindje, of zelfs meerdere? Dan is het natuurlijk leuk als de kaartjes enigszins bij elkaar aansluiten. Veel uitgevers van geboortekaartjes werken met verschillende series, waarbij de kaartjes uit een bepaalde serie altijd enige overeenkomsten hebben. Handig als je in dezelfde lijn door wilt gaan! Er een beetje buiten kijken is natuurlijk ook altijd een optie; ook buiten de series om zijn er genoeg kaartjes te vinden die raakvlakken met elkaar hebben.

Hoe persoonlijk wil je het maken?

Een geboortekaartje is heel persoonlijk, het is de manier om de wereld kennis te laten maken met een nieuw persoontje. Je kunt de kaart echter nog persoonlijker maken, door er meer van jezelf, of zaken die met je kindje te maken hebben bij te betrekken. Daarbij kun je denken aan een foto van de nieuwe telg. Of wat dacht je van een kaartje dat aansluit bij de naam? Zeker bij meisjesnamen die afgeleid zijn van een bloem zie je dat waarschijnlijk gemakkelijk voor je, maar ook bij jongensnamen met een duidelijke betekenis (denk aan Storm of Beer, bijvoorbeeld) kun je de naam op die manier goed terug laten komen in het kaartje. Met een persoonlijk tekstje maak je dat nog eens helemaal af.

Zelf maken kan ook

Kun je binnen het aanbod van geboortekaartjes toch niets vinden dat precies aansluit bij wat je zoekt? Ook geen paniek! Je kunt natuurlijk ook een nog veel persoonlijker kaartje (laten) ontwerpen. Leuk als je bijzondere wensen hebt, of iets in je hoofd hebt wat nog niet bestaat. De mogelijkheden zijn op deze manier echt eindeloos.

Dit vind je ook leuk

+ There are no comments

Add yours