Zo maak je jouw huis schoon als een professional

Zo maak je jouw huis schoon als een professional

Het is weer voorjaar, tijd voor de grote schoonmaak! Heb jij jouw huis graag spic en span? Met de juiste aanpak en schoonmaakmiddelen ziet jouw woning eruit alsof je deze door een professional hebt laten schoonmaken. Na een grondige reiniging hoef je dit alleen nog maar bij te houden, zodat het altijd netjes en schoon is bij jou thuis.

Opsplitsen

Het lijkt een onbegonnen klus om je hele huis in één keer schoon te maken. Al voordat je begonnen bent ben jij het overzicht kwijt, waardoor het erg moeilijk is om van start te gaan. Je bewaart dit overzicht door je huis op te delen per ruimte. Begin bijvoorbeeld met het opruimen en schoonmaken van de kleinste ruimte per etage. Je start met de meterkast, gaat door naar het toilet en als je het redt pak je direct de gang mee. Zo ga je door en voor je het weet is je hele huis schoon.

Overbodige spullen het huis uit

Alles wat je niet nodig hebt, mag weg. Dit zorgt ervoor dat het een stuk opgeruimder is in je huis en geeft meer ruimte in je hoofd. Liggen er bijvoorbeeld stapeltjes post her en der verspreid? Kijk even waar het om gaat en verwerk je post direct goed. Betaal je rekeningen en bewaar deze in een map, de rest kan de prullenbak in. Dit geldt ook voor andere spullen in huis die je nooit gebruikt, zoals kledingstukken die je al een jaar niet hebt gedragen. Je hoeft dit niet weg te gooien, misschien kun je het verkopen of doneren aan het goede doel zodat een ander hier nog wat aan heeft.

Goede schoonmaakmiddelen gebruiken

Voor een professioneel resultaat maak je gebruik van professionele producten. Met interieurreiniger is je woonkamer in no time heerlijk schoon en ruikt het hier ook lekker fris, terwijl je met professionele sanitairreiniger de badkamer en wc brandschoon krijgt. De badkamer en keuken moet je zeker eens per week schoonmaken, maar er zijn ook plekken die je minder vaak moet poetsen. Het valt aan te raden om eens per jaar grondig schoon te maken en bijvoorbeeld de gordijnen en tapijten schoon te maken en zware meubels aan de kant te schuiven om hier achter en onder schoon te maken.

Benut loze tijd

Ben jij aan het wachten tot de waterkoker afslaat en je een kopje thee in kunt schenken? Of duurt het nog 10 minuten voordat de oven klaar is? Benut deze wachttijd om direct een doekje over het aanrecht te halen of producten uit de koelkast weg te gooien die over de datum zijn. Dit kost je net zoveel tijd als het wachten en jij kunt weer een to-do van je lijstje afstrepen.