Vind jij het ook zo lastig om een leuk en origineel cadeau te verzinnen als iemand jarig is of iets anders te vieren heeft? Steeds meer mensen hebben eigenlijk alles al dat ze willen hebben, en zijn lastige types om iets bijzonders voor te verzinnen. Wijn kan in veel gevallen echter een goede uitkomst zijn. Natuurlijk zitten daar wel een paar spelregels aan verbonden, die er samen voor kunnen zorgen dat de ontvanger ook echt blij is met de fles die je hebt uitgezocht.

Verdiep je in de ander

Houd je zelf erg van een bepaalde soort wijn, dan is de verleiding vast en zeker groot om een fles van deze favoriet ook als cadeau te kopen voor een ander. Toch is het beter om dat niet meteen te doen, en je eerst een beetje in degene voor wie je het cadeau koopt te verdiepen. Smaken kunnen tenslotte verschillen, zeker ook als het om wijn gaat, en wat jij lekker vindt valt niet altijd bij iedereen in de smaak.

Probeer te ontdekken waar diegene van houdt, als het om wijn gaat. Dat kan in een algemene zin zijn, rood of wit, maar ook wat meer specifiek, als je diegene wat beter kent. Is de ontvanger dol op Merlot wijn, of juist helemaal niet? Heeft hij of zij een voorkeur voor een wat zoetere wijn, of gruwelt diegene daar juist van? Een beetje opletten als jullie samen zijn, of een beetje rondvragen bij andere naasten, kan je vaak een aardig beeld geven van het soort wijn dat al dan niet in de smaak gaat vallen. Dat kan erg verschillen van je eigen smaak, dus ga je wijn kopen als cadeau, laat dan je eigen voorkeuren even varen en richt je volledig op de ontvanger.

Wat doe je als je het echt niet weet?

Is de ontvanger iemand die je niet zo heel goed kent, en kom je maar niet achter de wijnvoorkeuren van diegene? Probeer dan het risico een beetje te spreiden. In plaats van een dure fles van een specifieke soort wijn, kun je kiezen voor een cadeaupakket met meerdere kleinere flesjes. Zo zit er altijd wel iets bij wat in de smaak valt, en ontdekt de ontvanger misschien nog eens iets nieuws.

Vind je ook dat te risicovol, dan kun je er altijd voor kiezen om een cadeaubon te geven waarmee deze persoon zelf een mooie fles uit kan zoeken. Dat voelt misschien wat minder persoonlijk dan een fles geven, maar is altijd nog beter dan met een fles wijn aankomen waar het feestvarken in kwestie helemaal niet blij mee is, en die ergens in een kastje belandt om nooit meer aangeraakt te worden.

Dit vind je ook leuk

+ There are no comments

Add yours