Het jaar is omgevlogen en inmiddels staat Valentijnsdag alweer bijna om de hoek. Dé dag van de liefde. De dag waarop de rode rozen niet zijn aan te slepen, waarop alle stelletjes nog net wat verliefder lijken en waar de parfumeries het weer enorm druk hebben. Elk jaar weer zien we weer de bekende cadeaus voorbij komen. Men kiest toch al snel voor een lekker luchtje, chocolaatjes of een bosje bloemen voor zijn of haar geliefde. Natuurlijk zijn dit soort cadeaus ook altijd een goed idee. Maar wat als je eens iets anders wil? Als je geen cadeau wil geven wat iedereen al krijgt? Als je niet elk jaar hetzelfde wil geven?

Dan wordt het tijd om de creativiteit de vrije loop te laten. En geloof ons, een origineel valentijnscadeau bedenken is echt niet zo moeilijk als het lijkt. Met onze top drie krijg je vast al de nodige inspiratie. Laat het een Valentijnsdag worden om nooit te vergeten.

1.      Gepersonaliseerde cadeaus

Gepersonaliseerde cadeaus zijn altijd een goed idee. Ze maken een cadeau direct een stuk persoonlijker en unieker. Hoe leuk is het om een speciaal sieraad met gravure te geven? Denk aan jullie initialen, de datum van jullie jubileum of een mooie boodschap? Zo geef je niet alleen iets moois om te dragen, maar ook een geweldige herinnering.

Je kunt er ook voor kiezen om zelf iets te maken. Denk bijvoorbeeld aan een zelfgemaakt fotolijstje met de favoriete foto van jullie tweetjes. Of wat dacht je van een zelfgemaakt fotoboek van de mooiste herinneringen die jullie door de jaren heen hebben gemaakt?

2.      Aanzoek doen

Valentijnsdag is ook al jaren bij uitstek dé dag waarop de meeste aanzoeken worden gedaan. Misschien denk jij er ook al tijden over na om je geliefde ten huwelijk te vragen, maar lukte het je maar niet om de juiste dag of moment te vinden. Wellicht dat Valentijnsdag hier verandering in kan brengen. Wat is er nou romantischer dan een aanzoek op de meest romantische dag van het jaar?

Besef wel dat er meer mensen zijn die dan een aanzoek willen doen. Wil je dus iets speciaals regelen? Of alleen al een verlovingsring kopen? Dan is het belangrijk dat je dit ruim op tijd doet.

Extra tip: licht iemand in jullie direct omgeving in over je plannen. Zo kan deze foto’s of een filmpje maken tijdens het aanzoek. Leuk ter herinnering voor later.

3.      Alle benodigdheden voor een knusse avond op de bank

Toegegeven, dit klinkt misschien niet heel origineel. Toch is dit waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als je een valentijnscadeau wil kopen. Maak een mandje vol met benodigdheden voor een knusse avond op de bank. Denk aan een grote warme plaid om samen onder te kunnen, heerlijke loungekleding, een goede film, hapjes en een fles wijn. Vergezel dit met een lieve brief of kaart en het cadeau zal gegarandeerd in de smaak vallen. 

 

Dit vind je ook leuk