Rozenblaadjes voor een unieke bruiloft

Rozenblaadjes voor een unieke bruiloft

Traditioneel gezien worden rozenblaadjes¬†gebruikt als een soort confetti die een spectaculair effect geven voor bruiloft foto’s. Ook betrek je je gasten op deze manier bij de ceremonie, doordat zij degenen zijn die de rozenblaadjes gooien. Maar als je echt gek van rozenblaadjes bent, zijn er natuurlijk nog meer manieren om ze in te zetten! We zetten een aantal opties op een rij om jouw bruiloft onvergetelijk en uniek te maken!

1. Rozenblaadjes in de uitnodiging

De uitnodigingen bepalen de sfeer van je hele bruiloft. Als mensen de uitnodiginen open maken kan je ze alvast in de sfeer brengen door rozenblaadjes toe te voegen. Zo krijgen ze ook meteen idee van welke kleurenthema’s jij gebruikt voor je bruiloft. En hoe leuk is het om iets anders te ontvangen dan een standaard uitnodiging?

2. Op de weg naar het altaar

Het is natuurlijk ontzettend populair om ook rozenblaadjes te strooien op de weg naar het altaar. Maar je kunt dit natuurlijk op verschillende manieren doen! Zo kan je hele patronen maken in de vorm van jouw initialen en die van je partner. Zo leg je de rozenblaadjes in bepaalde patronen op de grond waardoor je toch net iets anders hebt dan de standaard bruiloft.

3. Rozenblaadjes als tafelstuk

Je kunt rozenblaadjes ook op je dinertafel zetten in de vorm van een mooi bloemstuk. Je kunt ze ook in mooie glazen vazen zetten voor een romantisch effect. Vraag een professionele decorateur voor meer inspiratie!

4.Papieren lampionnen

Wat ook een mooi effect heeft, zijn papieren lampionnen die gedecoreerd zijn met rozenblaadjes. Plak rozenblaadjes op een papieren lampion en doe erna een laag tule overheen om een romantische look te geven. Je kan de tule met een lijmpistool bevestigen en voeg er nog een paar mooie strikjes aan toe om het af te maken.

5. Slingers van rozenblaadjes

Als laatste en tegelijk ook onze favoriet: Rozenblaadjesslingers! Rijg de rozenblaadjes aan elkaar met een naald en draad en hang ze dan verticaal op. Dit geeft een prachtig romantisch effect. Doe wel voorzichting met het rijgen, want rozenblaadjes zijn kwetsbaar! We raden aan om visdraad te gebruiken.

Ben je al voldoende geinspireerd? We willen natuurlijk dat jouw bruiloft perfect wordt, aangezien het jouw speciale dag is. Er zijn nog veel meer opties om rozenblaadjes in te zetten als decoratie, dus als je meer inspiratie wil opdoen, raden we je aan om online te kijken naar de vele bruilofts-blogs die er zijn. Zo zal je zien dat er 1000 en 1 mogelijkheden zijn om jouw bruiloft uniek te maken. Maar de roos blijft toch onze favoriet. Er is niks meer romantisch dan de roos. We wensen je een prachtige dag toe en veel succes met de voorbereidingen.