Lifestyle

Mijn ‘echte’ houten PVC vloer!

PVC vloeren

Laatst was een vriendin op bezoek, en die complimenteerde mij met onze prachtige houten vloer. Ik heb het niet toegegeven, maar onze houten vloer is helemaal niet van hout. Wij hebben een tijd terug een PVC vloer in laten leggen. Mijn grote droom was vroeger al om later een heel groot huis te hebben met een prachtige echte houten vloer. Helaas bleek deze droom toch wel erg prijzig! Toen mijn vriend en ik gingen zoeken naar alternatieven, kwamen we PVC vloeren tegen. Deze PVC vloeren lijken net echt, maar zijn een stuk goedkoper. Ze lijken zo echt, omdat de planken van verschillende lagen kunststof gemaakt worden. Toen ik vertelde aan mijn vader dat voor PVC vloeren waren gegaan, was hij een beetje weifelend. Hij had vooral nadelen gehoord. Deze wogen niet op tegen de voordelen! Daar schrok ik van. Om zeker te zijn van mijn zaak en onze nieuwe investering, heb ik daarom de voor- en nadelen op een rijtje gezet! Dat diende direct als inspiratie voor een nieuwe blog, want ik deel mijn bevindingen graag met jullie! Daarom heb ik hieronder alle voor- en nadelen van PVC vloeren samengevat! Hopelijk hebben jullie er wat aan! Wij zijn in ieder geval heel erg blij met onze mooie nieuwe vloer!

De nadelen van PVC vloeren

Laat ik met de negatieve kanten beginnen! Veelgenoemde nadelen van PVC vloeren zijn de prijs, de kans op beschadigingen en een benodigde goede ondergrond. PVC vloeren zijn duurder dan laminaat. Dit is natuurlijk erg jammer als je van zo’n prijs uitgaat, maar de vloeren zijn nog steeds veel goedkoper dan een echte houten vloer! De kans op beschadigingen groter dan bij hout, vanwege het materiaal: kunststof. Als je gewoon vilten plakkertjes onder stoelen en dergelijke plakt en je schoenen uit houdt is er niks aan de hand! Wij dragen sowieso al geen schoenen in huis, dus voor ons was het niet extra voorzichtig doen dan eerst! Een meer praktisch nadeel is dat de ondergrond van de vloer heel egaal moet zijn, omdat de planken dun zijn. Een oneffenheid zie je dus snel als je een ongelijke ondergrond hebt.

De voordelen van PVC vloeren

Gelukkig zijn er ook veel voordelen, en deze vind ik persoonlijk opwegen tegen de nadelen. Helemaal omdat de nadelen relatief makkelijk verholpen zijn! PVC vloeren zijn duurzaam, ze gaan erg lang mee! Ook zijn de PVC vloeren eenvoudig te onderhouden, geluiddempend, warmte absorberend (dus geen koude voeten meer!), geschikt voor vloerverwarming (nog warmere voeten!), makkelijk te vervangen en je hebt geen plinten nodig! Al deze voordelen hebben ons over de streep getrokken, en we zijn dan ook erg blij met onze mooie nieuwe vloer!

Geef een reactie