Ik spendeer mijn winter op Aruba!

Ik spendeer mijn winter op Aruba!

Ik ben dit weer nu al zat, en het is nog niet eens officieel winter! Vorige week gingen we van 24 graden naar 11, en ik ben er al de hele tijd ziek van. Verkouden, loopneus, dikke keel, slecht slapen. Soms een dikke pyjama met wollen sokken, om vervolgens je bed uit te zweten. Dan weer in een hemdje, en rillend de verwarming ’s nachts aanzetten.
Helaas zit onze nazomer er nu dan ook echt op, en blijft het koud en guur buiten. Maar niet voor mij. Want ik ga op een vakantie Aruba!

Zijn we er al…

Een vriendin van mij is een aantal jaar geleden geëmigreerd naar het prachtige Aruba, en ik wilde haar altijd al eens opzoeken, maar het kwam er nooit van. Aruba klinkt voor mij echt aan de andere kant van de wereld, té ver, en ik stond er nooit bij stil tot ik een goedkope deal op weflycheap.nl voorbij zag komen. Binnen tien uurtjes vliegen kon ik op Aruba zijn. Dat viel eigenlijk best mee! Ik besloot me even in Aruba te verdiepen.

Wat kan ik verwachten?

Aruba heeft parelwitte stranden, lichtblauw water en vooral heel veel zon. Het is een Caribisch eiland vol salsamuziek, dans, lekker eten en relaxende mensen. De natuur en dieren van Aruba schijnen echt geweldig te zijn. Stel je voor; lekker op het strand liggen, palmbomen om je heen, en schildpadjes en zeesterren in het water…Het klinkt als een paradijs. Eentje waar ik naartoe wil! Zeker nu het hier iedere dag begint te regenen, temperaturen tussen de 12 en 4 liggen en de zon al om vier uur onder lijkt te gaan. Ik ben nog niet toe aan afscheid nemen van de zomer! Hoe gaat dat liedje ookalweer; afscheid nemen bestaat niet? Nou, het bestaat wél en ik wil nog geen afscheid nemen van terrasjes pakken, in t-shirt over straat en sproetjes krijgen. Ik wil verse vis eten, in een open lucht restaurantje, gevolgd door cocktails en rum. Daarna wil ik van mijn stoel getrokken worden toch een prachtige man met swingende heupen, en de hele nacht dansen op salsa. De volgende dag uitgebreid brunchen, en mijn dag spenderen op het strand. ‘S middags wil ik met mijn camera de natuur in; de wilde dieren zien, het nationale park van Aruba.

Ik bereid me nu vast voor op de thuiskomst in een grijs, koud landje. Ik neem een wollen sjaal mee, handschoenen, en een paraplu, zodat als ik uit het vliegtuig stap met mijn sproetjes en bruine huid, ik meteen voorbereid ben. Zucht.