Het zijn wat ons betreft de belangrijkste accessoires om te dragen: sieraden! Hoewel je gewoon zomaar iets kunt kopen, is het nog wel leuker om beter na te denken over de sieraden die je uitkiest. Hoe kies je de ideale sieraden uit, die goed bij jou passen?

Goud of zilver

Een van de belangrijkste eigenschappen om over na te denken, is de kleur van een sieraad. Er wordt over het algemeen een onderscheid gemaakt tussen goud en zilver. Zilver is de meest subtiele kleur. Hiermee maak je als het ware de veiligste keuze. Maar als je wilt dat je sieraden meer opvallen, ga je juist voor goud! Een mooie gouden ketting is bijvoorbeeld prachtig om vaak te dragen. Zo’n sieraad wordt zeker gezien!

Type sieraad

Denk uiteraard ook na over het type sieraad dat je het liefst wilt dragen. Kun je niet kiezen? Dan kun je gewoon meerdere sieraden met elkaar combineren. Al hoef je niet direct alles tegelijkertijd uit te kiezen. Bepaal welk deel van je lichaam je het liefst wilt aankleden. Een ketting om de hals of een armband om de arm bijvoorbeeld. Sla ook zeker de vingers niet over. Draag een fraaie zegelring dames. Dan zijn er verder nog de sieraden die wat minder vaak worden gekozen, zoals een enkelsieraad.

Maten en lengte

De maten en de lengte van sieraden zijn ook zaken om rekening mee te houden. De maat is bijvoorbeeld belangrijk bij de ring: een ring moet wel precies passen om de vinger waar je ‘m voor bedoeld hebt. Bij armbanden kun je tevens op de maat letten, om te voorkomen dat de armband te ruim of te krap is. De lengte speelt met name bij een ketting een hoofdrol. Wil je dat de ketting kort is, met als kortste optie de choker, of wil je juist dat de ketting een stuk(je) langer is?

Opvallend of subtiel

Hoewel we het hierboven al hadden over de kleur die bepaalt of een sieraad opvallend of subtiel oogt, kan dit op nog meer manieren worden uitgewerkt. Zo vallen sieraden met een print of extra kleur meer op dan sieraden zonder poespas. Let ook op een toevoeging aan een sieraad, zoals een steentje: heeft dit wel of niet jouw voorkeur?

Persoonlijke smaak

Vergeet niet dat de keuze voor een sieraad een enorm persoonlijke keuze is. Wat de een niet mooi vindt, vindt de ander juist prachtig. Houd daarom altijd in je achterhoofd dat je je gevoel moet laten spreken. Je eerste ingeving maakt vaak al direct duidelijk of je een bepaald sieraad wel of niet zou willen dragen. Daar kun je op vertrouwen.

Dit vind je ook leuk

+ There are no comments

Add yours