Lifestyle

Hoe maak je jouw woonkamer \’winterklaar\’?

Voor de aankomende winter ben ik van plan om mijn woonkamer te re-stylen. Door het eindeloos scrollen op Pinterest heb ik heel wat inspiratie opgedaan en ik kan niet wachten om te beginnen met herinrichten. Is jouw woonkamer ook aan een make-over toe? Lees dan snel verder en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor een ultiem gezellige en sfeervolle woonkamer.

Een knusse zithoek

In de winter besteden we veel tijd binnen, waar het lekker warm en knus is. Ik vind het heerlijk om na een dag werken op de bank te ploffen en een serie te kijken met een kop thee. Het probleem met mijn oude bank is alleen dat hij niet heel comfortabel zit en er ook niet meer mooi uitziet (tip van de expert: neem geen leren bank in huis als je een kat hebt die alles als krabpaal ziet). Dus heb ik besloten hem te vervangen door een mooie strakke hoekbank, die ik speciaal op maat laat maken bij een meubelzaak in purmerend. Mijn plan is om deze te decoreren met een boel kussens in verschillende maten met diverse kleuren en printjes. Dit geeft een woonruimte naar mijn mening een super gezellige en knusse sfeer. Maak het af met een paar zachte, warme fleece dekens om onder te kruipen en je bank is binnen no time de perfecte spot voor jouw Netflix avondjes!

Leg een vloerkleed neer

Een vloerkleed is een eenvoudige manier om sfeer te brengen in een woonkamer. Daarnaast heb je met een vloerkleed geen last meer van koude voeten. Dit is zeker in de winter ideaal. Er zijn tal van vloerkleden waar je uit kunt kiezen. De vraag is wat voor sfeer je in huis wilt halen. Met een klassiek Perzisch geweven tapijt haal je een Midden-Oosters gevoel in huis. Iets wat al jaren een trend is en je in veel woningen terug ziet. Perzische tapijten zijn ook zeer geschikt als je voor een bohemian stijltje wil gaan. Ben je toch meer van strak en modern? Dan zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een egale kleur, zoals gebroken wit of grijs.

Hoe meer planten, hoe beter!

Planten zijn wat mij betreft de perfecte sfeermaker. Ik ben zelf ook zeker niet bescheiden als het op planten aan komt. Mijn woonkamer is net een kleine jungle. Huisplanten zien er niet alleen gezellig uit, ze zijn ook nog eens bevorderend voor de gezondheid. Ze zuiveren de lucht en verbeteren zo de luchtkwaliteit. De luchtkwaliteit kan binnenshuis namelijk soms meer vervuild zijn dan buitenshuis. Dit komt door chemische stofdeeltjes die vrij komen van kleding, meubels, schilderijen etc. Kamerplanten nemen deze stofjes op uit de lucht en breken ze af. Goed om te weten: één plant voor elke 10 meter volstaat voor de beste luchtkwaliteit. Moet je nagaan hoe schoon de lucht in mijn paleisje is!

Geef een reactie