Hoe kies je raamdecoratie voor in huis?

Hoe kies je raamdecoratie voor in huis?

Raamdecoratie uitzoeken is een lastige taak. Je moet met veel dingen rekening houden en het moet ook nog eens bij je inrichting passen. In dit artikel staat stap voor stap hoe je de juiste raamdecoratie kiest.

Maak moodboards

Raamdecoratie kies je niet zomaar. Daar moet je eerst goed over nadenken. Het is namelijk niet goedkoop en je wilt er natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Daarom is het slim om een moodboard te maken. Dat kan bijvoorbeeld heel makkelijk via Pinterest. Zoek naar raamdecoratie op Pinterest en sla alle foto’s op die je mooi vindt. Dat kunnen foto’s zijn van alleen de raamdecoratie zelf, maar het kan ook zijn dat het een volledig ingerichte woonkamer of slaapkamer is. Als je een aantal foto’s hebt opgeslagen, kun je gaan kijken welk type raamdecoratie het vaakst voorkomt in je moodboard. Zijn dit bijvoorbeeld jaloezieën? Dan is de kans groot dat je voorkeur uitgaat naar jaloezieën. 

Kies een soort raamdecoratie

Nadat je je moodboard gemaakt hebt, wordt het tijd om een type raamdecoratie te gaan kiezen. Er zijn veel soorten waar je uit kan kiezen. Je hoeft niet perse één type te kiezen. Je kan verschillende soorten combineren. In de woonkamer kan je bijvoorbeeld gaan voor jaloezieën en in de slaapkamer plisségordijnen. Let erop dat elk type raamdecoratie zijn eigen voor- en nadelen heeft. De ene soort is erg verduisterend en geeft veel privacy, zoals overgordijnen. Andere soorten raamdecoratie geven minder privacy, maar laten wel veel daglicht door. Dat zijn bijvoorbeeld inbetween gordijnen of jaloezieën. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken of de raamdecoratie een geluidswerende of isolerende werking heeft. Iedereen heeft andere voorkeuren, dus het is van belang dat je hier zelf over nadenkt. Via Veneta.com kan je zien welke soorten raamdecoratie er allemaal beschikbaar zijn.

De juiste afmetingen

De laatste stap is natuurlijk het bestellen van de raambekleding op maat. Om dat te kunnen doen moet je de juiste afmetingen weten. Voor sommige soorten raamdecoratie zijn er standaardmaten, maar de meeste kunnen op maat gemaakt worden voor je. Daarvoor is het heel belangrijk dat je de juiste afmetingen doorgeeft. Vind je het lastig om de juiste afmetingen te bepalen? Dan kan je altijd een gratis adviesgesprek aanvragen. Is je raamdecoratie geleverd en kloppen de afmetingen niet? Dan wordt er gratis nieuwe raamdecoratie met de juiste afmeting opgestuurd en kan je de verkeerde terug sturen.