News

Het speelgoed van nu

bouwspeelgoed

Speelgoed, het bestaat in alle maten, kleuren én zelfs geuren. Het speelgoed wordt steeds gekker, technischer en moderner. Die vooruitgang is zeker niet slecht, maar dat zorgt er soms wel voor dat we vergeten hoe belangrijk klassiek speelgoed is voor je kind. Waar is de tijd dat we als kind nog allemaal konden genieten van ons speelgoedautootje, onze simpele pop die toen nog niet kon praten, onze knikkers en onze jojo en de honderden houten blokjes die we hebben versleten? Wel die tijd is eigenlijk nog niet gepasseerd, want ook in deze tijd wordt er nog volop gespeeld met klassiek speelgoed. Omdat we ergens wel beseffen dat klassiek speelgoed goed is voor ons kind.

De voordelen van klassiek speelgoed

Klassiek speelgoed heeft een aantal voordelen ten opzichte van moderner speelgoed. Klassiek speelgoed kan je kind veel dingen laten bijleren. Het versterkt een groot deel van zijn vaardigheden: zoals zijn fantasie, motorische vaardigheden en taalvaardigheden. Natuurlijk is er ook veel modern speelgoed beschikbaar die dat voor jou kind doen, maar klassiek speelgoed doet dit op een eenvoudige manier.

Bovendien is klassiek speelgoed veel duurzamer dan het meeste van het modern speelgoed. Klassiek speelgoed is vaak vervaardigt uit duurzame materialen. Denk maar eens aan houten blokken, autootjes en treintjes. Hout is bovendien erg veilig voor je kind, want het bestaat uit natuurlijke grondstoffen. Dat zorgt ervoor dat het speelgoed niet giftig is voor je kind en dat is belangrijk want een kind durft wel eens een speelgoedje in zijn mond verstoppen!

Een goed voorbeeld van leuk klassiek speelgoed: blokken!

Zelf al ben je gegaan voor het kiezen van klassiek speelgoed voor je kind, dan resten er nog veel mogelijkheden. Een goede keuze die je kan maken om je kind een plezier te doen is de keuze van bouwspeelgoed.

Bouwspeelgoed helpt jou kind met het verder ontwikkelen van zijn motorische vaardigheden bovendien helpen blokken ook met de stimulatie van je kind zijn fantasie. Hij kan de blokken gebruiken om er een garage mee te bouwen voor zijn speelgoedautootje, of een gevangenis voor de dieven! Het is ook erg leuk om als ouder samen met je kind met de blokken te spelen. Het zal je kind nog meer aanmoedigen om een mooi bouwwerkje te maken. Bovendien kan je hem zo ook helpen in het stimuleren van zijn taalontwikkeling, fantasieontwikkeling en zijn motorische vaardigheden!

Geef een reactie