Gouden sieraden zijn van alle tijden

Gouden sieraden zijn van alle tijden

Mensen worden al eeuwen aangetrokken tot goud. Dit prachtige edelmetaal heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op ons. En dat is geen wonder want gouden sieraden geven je een bepaalde stijl en elegantie mee. Je kunt heel subtiel kleine gouden oorbellen dragen of juist hele opvallende grote. Hoe dan ook zal het mensen opvallen en het sieraad geeft je een prettig zelfvertrouwen. De geschiedenis van goud gaat al heel ver terug. Men denkt dat in de 26e eeuw voor Christus in het oude Egypte het goud al als betaalmiddel werd gebruikt. Zelfs toen al kende men dus een grote waarde toe aan het metaal. Goud wordt vaak gevonden daar waar vroeger vulkanen waren. Dit komt omdat goud ontstaat uit vloeibaar magma. De vondst van goud kon de hele wereld op zijn kop zetten. Denk maar aan de gold rush van 1848 toen er in Amerikaanse rivieren klompjes goud werden gevonden. Duizenden mensen trokken naar de goudvelden in de hoop rijk te worden. Ze zeefden het water in de hoop hun klompje goud te vinden. Dit goud uit rivieren is echt puur goud, of te wel 24 karaat. In Nederland spreekt men van echt goud als het een zuiverheid van in ieder geval 14 karaat heeft.

Goud trekt aan

Gouden sieraden zoals gouden oorbellen trekken aan. Ook een gouden ring diamant is vaak prachtig om te zien. Een gouden ring met een kleurige diamant, ook een zeer luxe steen, geeft het goud vaak extra veel stijl mee. Goud hoef je tegenwoordig niet meer zelf uit de rivier te halen en echt goud is voor steeds meer mensen te betalen. Bovendien is het een tijdloos cadeau. Een gouden sieraad doet het altijd goed en je maakt er veel mensen blij mee.

Koop je sieraad online

Een bezoek aan de juwelier is voor veel mensen toch wel een stap te ver. Het is prettig als je zelf even rustig kunt kijken wat bij jou, of degene die je het sieraad cadeau wilt doen, past. Online shoppen om bijvoorbeeld gouden oorbellen te vinden is helemaal niet gek. Je hebt een ruime keuze in allerlei prijsklassen. En als je je keuze hebt gemaakt heb je het binnen een dag in huis. Dus als je nog opzoek bent naar een mooi sieraad voor een feestje dat je over een paar dagen hebt, dan is dat ideaal. Gouden sieraden zijn namelijk van alle tijden en het kan altijd. Heb jij al een mooie collectie bij elkaar?