We maken er meestal een gewoonte van om een bepaald type koffie te drinken. Met of juist zonder melk. Sterk of juist met meer water. Er zijn echter enorm veel manieren om koffie te bereiden! Wissel liever af, om het drankje interessant te houden. Ben je benieuwd naar de favoriete bereidingen van koffie? Lees dan gauw verder.

Zwarte koffie

Het is toch wel dé klassieker: zwarte koffie. Geen poespas, gewoon veel smaak. Drink zwarte koffie van je favoriete merk, zoals Douwe Egberts. Over klassiekers gesproken. Uiteraard zijn er nog wel verschillen tussen het type zwarte koffie dat je zet. Espresso is een sterk bakje koffie, dat je snel achterover giet. Espressobonen van illy zijn bijvoorbeeld ideaal om dit drankje te bereiden. Doe je liever wat langer met je kop koffie? Ga dan voor filterkoffie, met meer water erbij. Je kunt tevens aan een americano denken, waarbij je een espresso zet, maar er vervolgens meer heet water bij gooit. Stop er zoveel water bij als je wilt! Het grote voordeel hieraan is dat je zelf precies kunt bepalen hoe waterig je de koffie wilt hebben.

Cappuccino

Houd je niet zo van de bittere smaak van koffie, of heb je hier simpelweg niet altijd zin in? Dan heb je er melk bij nodig! De favoriete bereiding van koffie met melk is toch wel de cappuccino. Heerlijk romig, vol smaak én zoet. Deze koffiesoort is dus ook ideaal als je koffie wilt leren drinken: de kans is groot dat je het zo gewoon lust. Cappuccino kun je met koemelk bereiden, maar ook met havermelk of amandelmelk is het een smakelijk drankje.

Latte macchiato

Er was een tijd dat nog niemand ervan had gehoord, maar inmiddels is de latte macchiato niet meer weg te denken uit het koffieaanbod! Loop maar eens een koffiezaakje binnen en je ziet het vast en zeker op de kaart staan. In een latte macchiato gaat nog meer melk dan in een cappuccino – wat het zeker tot een comfortabel drankje maakt.

Flat white

Nog zo’n koffiesoort die in opkomst is: flat white. Dit is ook een koffie met melk, maar dan juist weer minder melk dan bij een cappuccino. Er wordt espresso in een kop gegoten, waarna er melk wordt toegevoegd. In een flat white vind je tevens opgeschuimde melk, maar een net wat kleinere laag dan in een cappuccino. Dat is perfect voor een subtiele samenkomst van koffie en melk! Een ideale middenweg, durven we ook wel te stellen.

Dit vind je ook leuk

+ There are no comments

Add yours