In januari worden vaak de zomervakanties besproken en geboekt. Alle potentiële opties worden afgewogen. Vaak kom je uit op Spanje, Griekenland of Italië, maar als je meer van de wereld wil zien, is het aan te raden om verder te kijken. En hoe leuk is het om dit keer een verre reis te maken? De stranden en de natuur zijn vaak mooier en ook het eten is verbluffend lekker. Ook kun je vaak in verre landen de mooiste vissen zien tijdens het snorkelen of duiken. Genoeg redenen dus om een verre vakantie te boeken. Hieronder staan een paar landen die geschikt zijn voor een eerste verre reis.

Curaçao

Curaçao is een bekend land onder o.a. de Nederlandse vakantiegangers. De vlucht duurt ongeveer 10 uur en dan waan je je in een totaal andere wereld. De sfeer is er relaxed en de mensen zijn heel vriendelijk. Je ziet er nog veel resten van de Nederlandse tijd, zo kun je op veel plekken gewoon Nederlands praten. In de hoofdstad Willemstad vind je de bekende Pondjesbrug, omringd door de mooie gekleurde huisjes. Een uitstapje naar Klein Curaçao is ook zeker de moeite waard. Het is onbewoond en heeft de mooiste witte stranden. Je kunt er zonnen, snorkelen en lekker relaxen. Het is aan te raden om in Curaçao een auto te huren, aangezien het openbaar vervoer niet te vertrouwen is qua tijden en scooters te gevaarlijk zijn.

Mexico

Blauwe wateren, witte stranden, lekker eten en mooie bezienswaardigheden, Mexico heeft het allemaal. Yucatan is hiervoor de meest geschikte plek. Er is hier veel toerisme en hierdoor ook veiliger dan in de rest van Mexico. Je komt hier door te vliegen naar Cancun. Hier doe je ongeveer 15 á 16 uur over. Om de mooiste plekken te zien kun je gerust het openbaar vervoer nemen of een auto huren. Je moet ook inentingen hebben. Je kunt op één plek blijven, maar ook leuk is om meerdere plekken te zien door rond te trekken, zoals Tulum, Bacalar en Isla Holbox. Ook is het zeker aan te raden om de Maya tempels te bezoeken en een idee te krijgen van de indrukwekkende geschiedenis van dit land.

Indonesië

Indonesië is een land waar je echt geweest moet zijn, mede door de prachtige natuur, wateren en eilanden. Een Rondreis Indonesië is een ware beleving. In Indonesië moet je eigenlijk wel verschillende plekken bezoeken. Elke plek heeft een ander karakter en een andere beleving. Zo is de binnenstad heel druk en chaotisch. Het verkeer is een grote drama en iedereen loopt door elkaar over straat. Bij de eilanden als Bali is het al veel rustiger en geniet je van het echte onbewoonde eiland gevoel. De vliegtijd is ongeveer 16 uur vanaf Amsterdam. Ook voor Indonesië zijn er inentingen nodig. Daarnaast is er voor sommige plekken een visum nodig. Regel deze dus op tijd om een hoop stress en ellende te voorkomen.

Dit vind je ook leuk

+ There are no comments

Add yours