Cadeau kopen? Wijn is (bijna) altijd goed

Cadeau kopen? Wijn is (bijna) altijd goed

Een cadeau kopen. Dat kan hartstikke leuk zijn, als je al helemaal iets in je hoofd hebt, of heel duidelijk weet wat de ontvanger graag zou krijgen. Op die manier is het juiste cadeau vinden niet zo lastig, ook niet tijdrovend, en succes bijna gegarandeerd. Lastiger wordt het als je iemand wel een cadeau wilt geven, maar je echt geen idee hebt wat je nu precies moet kopen. Misschien ken je diegene niet zo goed, of heb je geen idee wat hij of zij graag zou willen ontvangen. Misschien heb je even geen inspiratie, of simpelweg weinig tijd, en ben je op zoek naar een cadeau dat eigenlijk altijd wel goed is. In dat geval kan een fles wijn een prima idee zijn!

Je slaat niet snel de plank mis

In de zakenwereld is elkaar een fles wijn geven als bedankje of relatiegeschenk de normaalste zaak van de wereld. En niet voor niets. Met een fles wijn laat je zien dat je best wat geld uit wilt geven aan iemand, het is een redelijk luxe cadeau (waarbij je het qua budget zo gek kan maken als je zelf wilt). Je kunt de fles mooi inpakken, en je komt er altijd goed mee voor de dag.

Bovendien is het een cadeau waarmee je niet snel de plank misslaat. Ken je iemands favoriete wijn, en koop je deze? Dan weet je zeker dat de ontvanger ervan gaat genieten. Koop je een andere soort? Ook dan is de kans op succes groot. Voor de ontvanger een mooie manier om eens een andere soort te proberen, en zo nieuwe wijnen te ontdekken. En blijkt het echt niet zijn of haar smaak te zijn? Dan kan deze altijd nog tijdens een feestje geschonken worden aan gasten, waardoor de fles in ieder geval goed terechtkomt.

Welke wijn kies je?

Brengt ons meteen bij de volgende vraag: welke wijn kies je? Dat is een lastige. Heeft iemand een favoriete rode wijn, dan is het natuurlijk leuk om deze te kopen. Ook als je weet dat de ontvanger dol is op rood, maar je weet niet precies welke soort, kun je een rode wijn kopen. Kies dan bij voorkeur een exemplaar uit dat niet al te uitgesproken is qua smaak, zodat de kans dat deze lekker wordt bevonden groter is. Ditzelfde principe geldt natuurlijk ook als iemand liever witte wijn drinkt.

Koop je een fles om iets te vieren? Een behaalde prestatie, of iets anders moois? Dan is een fles mousserende wijn natuurlijk ook een goed idee. Wijn met bubbels staat bijna synoniem voor een feestje, en de kans dat deze ter plekke nog wordt ontkurkt is dan ook zeker aanwezig.