Uurtje floaten bij Floatcenter Amsterdam

Vorig jaar had ik een floatsessie gewonnen van Floatcenter! Het duurde even maar zaterdag 9/4/2016 was het zover… πŸ™‚ Ik ging floaten in Amsterdam. πŸ™‚ Ik vond het best spannend…. Gelukkig was het niet ver uit mijn buurt. Voordat ik ging had ik nog even de tips gelezen van Sarah die schrijft op:Β SaarenzoΒ . Dit vond ik toch enorm fijn!Β Benieuwd hoe het was? Kijk snel mee πŸ™‚

Floatcenter Amsterdam is gevestigd aan de Nieuwe kerkstraat 5 in Amsterdam. Het zit dichtbij de Amstel, de magere brug en CarrΓ©. πŸ™‚ Love it. Om 15.00 had ik de afspraak.
SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Entree/ wachtruimte

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES
Dit is de balie.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Op de balie stonden kommen met het zout. Zout wordt ook eventueel los verkocht.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Kiekeboe!

SAMSUNG CAMERA PICTURES
De wachtruimte. Er is ook gelegenheid om je jas op te hangen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Ze hebben heerlijke banken en het is rustig ingericht. Verder ligt hier informatie over het floaten en een flyer met vragen en antwoorden.

Mijn ervaring:
Ik kreeg uitleg van de dame bij de cabine. Ik vond het eerst een beetje eng want ik wist niet wat ik moest verwachten. Ze legde uit hoe de alarm- en de lichtknop werkte. Hierna gaf ze uitleg dat de eerste 10 minuten muziek te horen was, hierna zou het 40 minuten stil worden, na deze 40 minuten zou er weer muziek komen en dat was ook het signaal dat de sessie over zou zijn. Dan mocht je eruit om jezelf te douchen en haren te gaan wassen. Verder was er vaseline om op wondjes te smeren, oordoppen, douchegel, shampoo en conditioner om je daarna mee te wassen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Ik had begrepen van Sara dat haar spullen nat waren geworden, dus ik deed mijn spullen op de stoel πŸ™‚

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Achter de deur bevond de floatcabine. Hier zit een ruimte met water van 30 cm hoog met veel zout. Hierdoor blijf je drijven.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Het was enorm donker. Bij de blauwe sticker wat je ziet is de douchecabine.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Spiegel!

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Vaseline, oordopjes, wattenschijfjes en wc-papier. Ik wilde mijn nog neus nog even snuiten voordat ik ging floaten πŸ˜‰

Na deze uitleg kleedde ik mij op en deed ik mijn badpak aan. Ik dacht niet teveel nadenken en gaan met die banaan. Ze had ook eventueel zo’n nekkussen voor in het water en nam deze mee. In het begin werd ik echt enorm zeeziek en dacht ik alleen maar: “IK WIL WEG WAT DOE IK HIER?” . Op een gegeven moment ging het wel weer en probeerde ik mijn eerste poging tot ontspannen. Eerlijk gezegd vond ik het niet een aangename geur in de cabine en kamer waar ik mezelf mocht omkleden en de doucheruimte. Ik kan de geur niet echt beschrijven, maar hierdoor raakte mijn ontspanning kwijt. Op een gegeven moment dacht ik stop met denken aan de geur en laat je drijven en leeg je hoofd. Ik heb toch soort van liggen snurken daar hoor. Ik lag letterlijk te drijven en tikte soms met mijn voet tegen de muur of de zijkant. Dit kwam door de geur dat ik dacht help, het is vies. Sorry! Mijn neus werkt echt te goed.

Op een gegeven moment dacht ik wel: “Is het nu klaar? Ben er wel klaar mee..”. Ik was enorm blij toen ik het muziek hoorde en ging rustig zitten. Na ongeveer 5 minuten ging ik eruit en ging lekker onder de douche. Ik voelde mezelf op dat moment nog best gewoon. Tot ik aangekleed was en nog een kopje thee ging drinken in de uitrust kamer πŸ˜‰

Uitrustkamer
SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES
Ik kreeg een lekker kopje thee en pakte wat om te lezen. Ik voelde dat ik echt moest bijkomen en toch best moe was. Het was een fijn gevoel. Ik had niet gedacht dat het floaten zo’n effect op mij zou hebben toen ik er lag. Misschien komt het doordat het donker en stil was. Ik kon niets anders dan mezelf eraan overgeven πŸ˜‰ Best gek eigenlijk. Ik heb denk ik ongeveer een 20-30 minuten uitgerust met een kopje thee. Ik las nog een tijdschrift en las dat iemand ook wagenziek was tijdens het floaten. Gelukkig maar, dacht ik ben ik niet de enige πŸ˜‰

Hierna trok ik mijn jas weer aan en ging terug naar huis. Ik zat nog even op een bankje aan de Amstel. Het was echt goed. Ik was zen, iets wat ik nooit echt ben. Ik heb er van genoten! Heerlijk om eens echt ontspannen te zijn πŸ™‚

Het is wel voor herhaling vatbaar! Ik hoop dat het dan wat fijner ruikt πŸ™‚ Ik hoop dat het duidelijk voor jullie, mochten jullie nog vragen hebben? Stel ze gerust. πŸ™‚

Mocht je nog informatie willen dan verwijs ik je naar dezeΒ siteΒ πŸ™‚

Hoe denk jij over floaten? Heb jij ooit gefloat?

 

More about Madeleine

11 thoughts on “Uurtje floaten bij Floatcenter Amsterdam

 1. Joyce

  Het lijkt mij echt een aparte ervaring! Wat naar van de geur en dat je zeeziek werd!
  Joyce onlangs geplaatst…Rituals – The Ritual Of Karma showerfoamMy Profile

  Beantwoorden

 2. carolien

  Wauw wat een aparte ervaring. Ik had er nog nooit van gehoord.
  carolien onlangs geplaatst…Kingsday nailartMy Profile

  Beantwoorden

 3. Jorinda

  Hier ben ik zelf erg benieuwd naar om een keer te proberen =)
  Liefs Jorinda
  Jorinda onlangs geplaatst…Beauty: Essie x FloweristaMy Profile

  Beantwoorden

 4. Denise

  Ah, dit lijkt me zo een heerlijke ervaring!
  Denise onlangs geplaatst…Mijn fotostudio is af!!! | HAPPYMy Profile

  Beantwoorden

 5. manon

  Wat ziet dat er mooi uit daar. Ik heb dit ook een keer gedaan, alleen dat was in Heemstede. Daar was geen uitrust kamer bij, hier wel en dat ziet er goed uit. Floaten is heerlijk he!
  manon onlangs geplaatst…Pulsin | 3x High Protein SnacksMy Profile

  Beantwoorden

 6. heidi

  Wat leuk is dat en wat super mooi.

  Beantwoorden

 7. Joor

  Wat super leuk dat je gewonnen hebt dit! Ben er wel nieuwsgierig naar geworden!

  Beantwoorden

 8. Marjoleinee

  Dit klinkt als een heerlijke ervaring! Ik ben erg benieuwd.
  Marjoleinee onlangs geplaatst…Aliexpress Liquid Lipstick / LipglossMy Profile

  Beantwoorden

 9. Marion

  Dit staat nog op mijn wensenlijstje. Ik ga eens kijken of ik dat hier in de buurt kan doen. Ben heel erg benieuwd.
  Marion onlangs geplaatst…Go Your Own WayMy Profile

  Beantwoorden

 10. Hilly

  Wat fijn dat je je zen voelde! Zoiets is helemaal niks voor mij haha, ik heb echt nergens geduld voor dus waarschijnlijk zou ik me helemaal niet kunnen ontspannen.
  Hilly onlangs geplaatst…De beste keuzes die ik tot nu toe in 2016 maakteMy Profile

  Beantwoorden

 11. Jamey

  Nog nooit van gehoord maar klinkt best fijn eigenlijk haha

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge