Waarom kies ik voor dierproefvrije merken?

Over dit onderwerp wil ik al heel lang aandacht aanbesteden op mijn blog. Alleen telkens heb ik de goede inspiratie en goede woorden voor om erover te schrijven. Ik vind het lastig om op papier te zetten, en toch ga ik een poging wagen.

Sinds een paar maanden of half jaar? ben de tel alweer kwijt ben ik erachter gekomen dat veel merken testen op dieren. ๐Ÿ™ Dat betreurt mij enorm. Zelf heb ik geen huisdieren, omdat ik allergie heb voor dieren met vacht. Eigenlijk vind ik dit best jammer, had best een kat gewild. Ik zie overal mensen met katten en andere huisdieren die zoveel liefde geven en waaraan je liefde geeft. <3 Maar dat terzijde…

Waarom kies ik dierproefvrij?
Omdat ik geen producten wil gebruiken waarvoor eerst dieren zijn gebruikt. Ik vraag mij echt af waarom dat nodig is? Dieren dragen geen make-up, en waarom moeten hun dat getest ondergaan?

Eerlijk gezegd vind ik het gewoon dierenmishandeling. Make-up en producten hoort niet op dieren getest te worden. Punt.

Wel moet ik bekennen dat ik mijn Essie nagellak nog heb. Essie test ook op dieren, maar ik kon ze nog niet wegdoen. Nu ik dit typ heb ik besloten ze te verkopen met Koningsdag. ๐Ÿ™‚ Dus die ga ik zo in een tasje stoppen en bij mijn andere spullen doen om te gaan verkopen met Koningsdag. *ligt inmiddels in een tasje om te verkopen met koningsdag*

img_1748

Research…

Ik heb ook research gedaan en heb een blog gevonden van Sophie en zij blogt op www.naoki.nl. Zij houdt zich bezig met dierproefvrije merken!
Toen had ik op haar blog een lijst gevonden met merken die niet worden getest op dieren ๐Ÿ™‚ YAY!
Dit is de lijst hieronder.

Nederlandse dierproefvrije cosmetica lijst

Hier heb ik veel aan gehad ๐Ÿ™‚ En als ik geen merk heb en het wil kopen, kijk ik eerst even of het dierproefvrij is. Heel handig!!

Ze heeft ook een lijst samengesteld met merken die WEL testen op dieren.

Cosmetica bedrijven die op dieren testen

Hier schrok ik enorm van. Veel van de merken gebruikte ik voordat ik wist dat deze op dieren testen. Zo heb ik uit mijn stash NYC make-up, Rimmel, Loreal, Nivea, Dove, Montagne Jeunesse en Veet. Hierdoor ben ik per direct gestopt met deze merken te kopen en sommige merken weggegooid of weggedaan.

Ik wilde graag een MAC lipstick, dat hoeft inmiddels ook niet meer ๐Ÿ˜‰ En het scheelt mij weer 19,50! Is toch ook wel weer een voordeel haha.

Meer valt er eigenlijk niet over te vertellen. Ik ben nu bewust bezig en ik ben blij dat mijn favo budgetmerken niet testen op dieren ๐Ÿ˜‰
Ik wil gewoon geen make-up / producten gebruiken waarvoor ze eerst dieren nodig hebben. Vind het ook een beetje krom.

Ik hoop dat jullie het nu een beetje snappen. Het is ook een gevoel dat in mij zit en dat is soms niet helemaal goed te verwoorden.
Dieren mogen niet de dupe zijn van allerlei smurrie dat eerst getest op hun moeten worden.

Ben jij je bewust van merken die wel of niet testen op dieren?

More about Madeleine

14 thoughts on “Waarom kies ik voor dierproefvrije merken?

 1. carolien

  Wat een goed initiatief! Ik moet eerlijk zeggen dat ik er persoonlijk niet veel mee bezig ben. Ik wist ook niet dat zoveel merken op dieren testen! Gelukkig gebruik ik veel van die merken niet.
  carolien onlangs geplaatst…TreaclemoonMy Profile

  Beantwoorden

 2. Marion

  Wat goed dat je hierover schrijft! Heel erg fijn. Ik gebruik zoveel mogelijk dierproefvrije make up en verzorgingsproducten. Dat kan ook prima, want de eigen merken van Etos, Hema en Kruidvat zijn gewoon dierproefvrij. Het hoeft dus helemaal niet duur te zijn. Voor sommige producten, zoals shampoo, kan ik geen vervanger vinden. Ik heb heel snel een geรฏrriteerde hoofdhuid en het enige merk waar ik dat niet bij heb is Nivea. Dat koop ik dus nog steeds. Ik troost me met de gedachte dat zij enkel op de lijst staan omdat zij nog in China verkopen, maar dat de producten hier verder wel dierproefvrij zijn. Ik hoop dat ze ooit de verkoop in China stop zetten. Of natuurlijk dat China eindelijk kapt met die vreselijk dierproeven.
  Marion onlangs geplaatst…Het Financiรซle PlaatjeMy Profile

  Beantwoorden

 3. Mariska

  Je bent er echt heel bewust mee bezig! Spullen weg doen is ook wel een beetje zonde, door het weg te doen kan je helaas niet je aankoop terug draaien, maar dat moet je natuurlijk zelf weten. Dierproefvrij is wel een voordeel maar ik leg mezelf geen verplichtingen op.
  Mariska onlangs geplaatst…Achter het scherm | Quarter life crisis & mooie spullenMy Profile

  Beantwoorden

 4. Roan

  Goed artikel! Ik ben het er ook helemaal mee eens dat je niet op dieren hoort te testen! Mijn make-up en nagellak weg doen, dat doe ik nog niet direct, maar ik ga er zeker wel rekening houden !

  Beantwoorden

 5. Kirsty

  Mooi geschreven! Ik vind het zelf wel heel stom dat er nog steeds op plekken zoals China op dieren mag worden getest, maar ik heb hoop dat ze daar snel mee gaan stoppen, omdat de bevolking daar het er ook niet mee eens is. Zelf ben ik wat zwak en koop ik soms nog wel producten van merken die niet dierproefvrij zijn.
  Kirsty onlangs geplaatst…My Week in Photos Maart 4My Profile

  Beantwoorden

 6. Sas

  Ik kies ook bewust voor proefdiervrije producten. Was sowieso onbewust al goed bezig, aangezien ik best al veel van deze producten gebruikte.
  Sas onlangs geplaatst…Hoe ik mijn rust (her)vondMy Profile

  Beantwoorden

 7. heidi

  Wat een goeie artikel is het meid.

  Beantwoorden

 8. Yust

  Goed bezig!
  Helaas komt het door de Chinese regels dat bedrijven op dieren moeten testen, anders mogen ze daar niet verkopen heb ik gehoord.
  Ik koop ook geen MAC meer. En ik weet van veel merken niet eens wie en hoe ze testen. Dus toch maar eens kijken en uitpluizen.
  Ik doe niks weg, nee het leed is helaas al geleden. Dat maakt mij nu geen beter mens, het in de toekomst weren wel!

  Fijne dag!
  Yust onlangs geplaatst…Hoesjesdirect.nl | Review Selfie stick + Winactie shoptegoedMy Profile

  Beantwoorden

 9. Sophie

  Wat goed dat je ook voor dierproefvrij kiest! En leuk dat je er aandacht aan besteedt, zo bereiken we steeds meer mensen ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden

 10. Joyce

  Super dat je dit doet! Ik probeer er wel op te letten, maar ben een enorme MAC fan… Denk niet dat ik mijn lipsticks en oogschaduws weg kan doen
  Joyce onlangs geplaatst…Dingen waar ik blij van wordMy Profile

  Beantwoorden

 11. Marushi

  Heel goed bezig!!! Ik raak ook steeds meer bewuster hiervan. Ik had laatst met kerst mijn eerste MAC lipstick gekregen. Ik was hartstikke blij ermee, maar toen ik hoorde dat het op dieren getest was vond ik het gelijk een stuk minder. Nu heb ik ook laatst weer gehoord dat er alleen in china nog op dieren getest mag worden van de MAC? Ik weet het allemaal niet meer. -x-
  Marushi onlangs geplaatst…Throwback Thursday | Vakantie ThailandMy Profile

  Beantwoorden

 12. denise

  Mooi geschreven en mooi standpunt
  denise onlangs geplaatst…Update | Hoe gaat het nu?My Profile

  Beantwoorden

 13. Joor

  Wauw wat een sterk artikel en wat goed dat je er zo over denkt!! Ik vind het onwijs zielig dat ze dieren gebruiken voor bepaalde producten. Maar ik hoorde inderdaad dat ze alleen in China met de Mac op dieren worden getest en in Europa niet…
  Joor onlangs geplaatst…Kijkje in het leven van Joor #12My Profile

  Beantwoorden

 14. Florentine

  Wat onwijs goed van je!!
  Florentine onlangs geplaatst…Marokko โƒMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge